Premier League

All perjury charges against Dejan Lovren have been dropped

Zagreb court drops perjury charges against Dejan Lovren

Getty Images

A Croatian court has confirmed that perjury charges against Liverpool centre-back Dejan Lovren have been dropped.

Perjury charges against Liverpool and Croatia defender Dejan Lovren have been dropped, a Croatian court has confirmed.

Lovren cleared of charges

The centre-back was alleged to have provided a false testimony in the trial of former Dinamo Zagreb director Zdravko Mamic in September 2017 but a Zagreb court dropped the charges on Monday.

Mamic was sentenced to six-and-a-half years in prison for corruption last June, with a court ruling he had made illegal profits on player transfers.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nakon dolaska s popodnevnog treninga doznao sam kako su mediji u Hrvatskoj, pa potom i u Engleskoj objavili vijest kako je protiv mene podignuta optužnica zbog davanja lažnog iskaza u jednom predmetu u Hrvatskoj. Zvali su me članovi moje obitelji, prijatelji i poznanici koji su mi saopćili isto. Dakle, prije nego što sam uopće vidio ili primio tu optužnicu, i prije nego su istu zaprimili moji odvjetnici, svi mediji su objavili tu vijest. Ovo jednostavno nije fer, nije pravedno, nije niti sportski. Na ovakav način postupati prema meni i mojoj obitelji je krajnje diskriminirajuće i nepravično. Borba koja nije poštena i na koju nisam navikao. No ovim putem želim poručiti svima, ponajprije svojoj obitelji, prijateljima, navijačima u domovini, svom klubu i navijačima mog kluba u Engleskoj kako sam nevin. Nisam počinio nikakvo kazneno djelo. Ponosan sam na svoj život, na svaki svoj korak, na sve ono što smo moja obitelj i ja stvorili. To nitko ne može zaprljati. Nikakvi mediji, zlonamjerni ljudi, ništa. S obzirom da sam sportaš, dobit ću i ovu utakmicu. Dobit ću je u svakom slučaju te tako pokazati tko sam, kako sam živio i kako živim. A živim tako da živim za svoje bližnje, za svoju Domovinu, za svoj klub i za sve moje i naše navijače. Sa indignacijom odbacujem sve optužbe, a svima koji žele narušiti moj ugled i ugled moje obitelji poručujem da neće uspjeti. Dejan Lovren dobit će i ovu bitku. I svaku drugu. Pozdrav svima, hvala na snažnoj podršci.

A post shared by Dejan Lovren (@dejanlovren06) on

Lovren maintained his innocence throughout the case, releasing a statement via social media when he was charged.

"I want to say this to all, especially to my family, friends, supporters in my homeland, my club's fans in England, I am innocent," Lovren posted on Instagram.

"I didn't commit any criminal offence. I am proud of my life, every step of my life, everything that my family and I have created. No one can dirty that. No media, malicious people, nothing."

Real Madrid's Ballon d'Or-winning midfielder Luka Modric was charged with perjury in relation to the same case. His charges were dropped last month.