Los 40 USA
Sign in to commentAPP
spainSPAINchileCHILEcolombiaCOLOMBIAusaUSAmexicoMEXICOlatin usaLATIN USAamericaAMERICA

TURKEY

Eto'o suspended by Turkish club after racism remarks

Antalyaspor have ordered the former Barcelona striker to train seperatley until they investigate the comments he made on Instagram over supposed disrcimination

Update:
Eto'o suspended by Turkish club after racism remarks

Samuel Eto'o has been dropped by Turkish club Antalyaspor after making comments on social media about racism. 

The former Barcelona striker wrote on his Instagram account: "Perhaps some people do not feel respect for me because I am black."

The 35-year old then wrote a second post denying the remark was alluding to Antalyaspor chairman Ali Safak Ozturk, who has criticised Eto'o's performances this season.

Eto'o: Antalyaspor chairman my "brother" 

Eto'o called the chairman his "brother" in the second post and added that the Turkish people had gotten behind him "wholeheartedly".

"My message was to a person who criticises me unjustly for years and while he continues his criticisms, I kept winning trophies," said Eto'o, who has also played for Chelsea, Everton and Inter Milan.

Antalyaspor however released a statement saying that Eto'o would now have to undergo separate training sessions from the squad until his case was heard by their executive board.

 

Bugün instagram hesabımdan yayınlamış olduğum bir mesaj ile ilgili bir konuyu netleştirmek isterim; yayınlamış olduğum mesaj hiç bir şekilde kardeşim ve başkanım Ali Şafak ile ilgili değildir. Eğer bu ülkede, bu ülkedeki taraftarlar yıllar önce İspanya'da yaşadığım bir problem ile ilgili beni tüm yüreklilikleriyle destekledilerse, bu tarz bir konuyu bu ülkenin insanını kastederek gündeme getirmem mümkün değildir. Mesajım yıllardır bana nedensiz yere yıkıcı eleştiriler yapan, o eleştirdikçede kupalar kazandığım kendini bilmez bir kişiye idi. Sana tekrar söylüyorum; Antalyaspor'un ilk 4 maçını kullanarak, "birilerini" satın alarak beni eleştirmeye devam etme. Takım arkadaşlarım,antrenörlerim, idari kadrom ve başkanım Ali Şafak önderliğinde, bu sene için koymuş olduğumuz hedeflerimizi başaracağız. Ama şunu bilmelisinki ben korkak değilim. Bana her saldırdığında, cevabımı vereceğim. Irkıma yapmış olduğun çirkin saldırıya gelince; tekrar söylüyorum, 18 yıldır bu işin içindeyim. Geldiğim yer belli, en iyisini yapmak için hala savaşıyorum.❤️❤️❤️Adrenaline 💉💉💉💉💉💉💉💉

Una foto publicada por Samuel Eto'o (@setoo9) el